כסיסת ציפורניים ועישון

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 27/01/07 20:12 ח בשבט התשסז

שאלה

שלום.

רציתי לדעת אם מותר לכסוס ציפורניים? הרי זו השחטה של הגוף.

ועוד דבר, רציתי לדעת אם מותר לעשן? שמעתי שאין הלכה נחרצת לגבי זה אבל חלק רבנים אוסרים משום הפסוק "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם".

תודה רבה ויום טוב.

תשובה

שלום רב,

לגבי כסיסת ציפורניים - אין איסור לכסוס ציפורניים (אין בזה גם משום השחתת הגוף). אמנם צריך לזכור שיש ליטול ידיים לאחר מכן, ולהיזהר מלעשות כן בשבת.

לגבי עישון - מבחינה הלכתית מפורשת הדבר נאסר בידי רבים ובראשם ה"ציץ אליעזר" (הר' אליעזר ולדנברג). הדברים אמורים במיוחד היום שאנו מודעים היטב לסכנות הגדולות והודאיות הטמונות בהרגל זה (כפי שמוצהר באותיות קידוש לבנה על כל חפיסת סיגריות).

לגבי מי שכבר מעשן - צריך להפסיק אך לא חייב להפסיק באופן מיידי, אלא יכול לעשות זאת באופן הדרגתי.

בברכה,
צוות ישיבת הר עציון