כסוי ראש

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/06/07 10:04 יז בסיון התשסז

שאלה

רציתי לברר מה הסימוכין מבחינה הלכתית ללכת עם שיער אסוף לגמרי (קוקו צמה מגולגלת סביב הקוקיה) במקום כסוי ראש (אמרו לי שזה "תופס")

בתודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

מה הכוונה? האם מדובר על שיער אסוף וקוקו בלי שום כיסוי ? אם כן, אז אין זה כיסוי ראש כלל ולא תופס כלום.גם כן אין לזה שום היתר בהלכה ולא מופיע אצל אף פוסק.

אם מדובר על כיסוי ראש דוגמת כובע-כיפה ומתחת לכובע יוצא החוצה קוקו עטוף בבד שלא רואים שיערות, אז מדובר בכיסוי ראש כשר. אין סימוכין לצורת כיסוי ראש, כיוון שמדובר במנהג, אך יש מקורות לחובת כיסוי ראש ( חובת כיסוי השיער אצל אישה נשואה ) - ראי משנה כתובות עב. והגמרא כתובות עב.-עב:, שו"ע אבן העזר ס' כא סע' ב ונושאי כליו.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן