כסוי ראש

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 10/05/01 10:27 יז באייר התשסא

שאלה

כבוד הרב

תודה על תשובתך המהירה ובהמשך לשאלתי הקודמת מהו שעור כסוי הראש שהאשה חייבת בו לשטות השונות וכן האם יש משמעות לעשות מה שבימינו נקרא ארוסין?

תשובה

עופר שלום
לאירוסין בימנו אין כל משמעות ביחס ליחסים שבינו לבינה ואין הם גורמים לשום חלות אישותית בין הגבר לאשה אולם יש להם משמעותבדיני חושן משפט בכל מה שנוגע להלכות הפרת הבטחה שהרי יש כאן הבטחת נשואין והצד שמפר הבטחה זו צריך לישא בתוצאות על פי דיני תורה.
לגבי מה ששאלת ביחס לכיסוי ראש לאשה - בדבר זה רבו מאוד הדעות ושי מגוון של פסיקות ומנהגים יש פוסקים שהחמירו בדבר מאוד ויש שהקלו בכך ביותר. הקו המקובל בין הפוסקים הוא שמלפנים רשאית האשה להוציא "פוני" ברוחב שתי אצבעות ומאחור עליה לכסותאת כל השער
בברכה
הרב אורן