כסוי ראש לפני המשפחה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 03/08/08 12:23 ב באב התשסח

שאלה

האם מותר לאישה נשואה להיות ללא כיסוי ראש בבית, כאשר נמצא רק אביה או אחיה?

תשובה

חייבת בכיסוי ראש גם בבית, ובמיוחד אם מסתובבים שם אבא או אחים.
בגמרא יש חילוק בין החובה של כסוי הראש ברשות הרבים שזה בודאי דאורייתא, לבין בחצר, שזה מקום חצי פרטי ,(בשאלה שלך - הדירה, שנמצאים שם גם קרובים), שאז יתכן שזה מדרבנן, וההגדרה השלישית היא בביתה , כלומר מה שאנחנו קוראים "בחדר" ששם לא נכנסים אנשים מלבד בעלה וכד', ששם מותר לה להיות ללא כסוי הראש.