כניסה למקומות מחללי שבת

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 12/11/06 16:10 כא בחשון התשסז

שאלה

שלום לרב

ראשית,אני שמחה שיש האפשרות לשאלך שאלה דרך האתר. למדתי אצלך במכללת שאנן תחת השם "מיכל יהודה". ישר כח.

שאלתי היא, האם מותר, ביום חול למהדרין, לבקר בבתי עסק הפתוחים בשבת כגון: גן החיות התנ"כי בירושלים וכד'.

תודה וכל טוב,

מיכל

תשובה

למיכל
שלום רב,

אין לאסור מצד הדין. אמנם היה מקום לומר על כך שאת מה שאמר החזון איש על שימוש בחשמל בשבת שהנהנה מעיד שאין ליבו כואב על חילול השבת, אבל כאן כיוון שההנאה היא ביום חול אין עדות כזו. באשר לאיסור מסייע לדבר עבירה - כיוון שאין המבקר ביום חול מסייע בגוף העבירה, והואיל והעבירה תתבצע גם בלי ביקורו - אין מקום לאסור.
ובהתאם לסברות אלה אנו נותנים את כספינו לגופים ציבוריים שמוצאים אותם גם לדברים פסולים ואסורים.
אכן במקום בו יש אפשרות מעשית להשפיע על ידי מניעת צרכנות שלא יפעלו בשבת יש בוודאי עניין לעשות, אם כי אי אפשר להגדיר זאת כחובה.

בברכה,
רונן לוביץ