כניסה לחופה ללא ההורים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 07/04/07 21:59 יט בניסן התשסז

שאלה

שלום רב,

שמי א' ואני אמור להתחתן בקיץ הקרוב. שאלתי היא האם ניתן לעלות לחופה ללא ליווי ההורים, היות והורי גרושים ואבי ניתק את הקשר איתנו מזה כ-13 שנה אך בכול זאת אני מתכוון להזמינו לחתונה ואני מאמין שהוא יגיע .לכן כדי למנוע מצב לא נעים אני מעדיף לעלות לחופה ללא הורי אלא עם אישתי לעתיד.

שאלה נוספת היא האם קרובי משפחה יכולים לשמש כעדים ברבנות?

שבוע טוב וחג שמח

א'

תשובה

לשואל שלום רב.
א. אפשר להכנס לחופה בלי ההורים. אבל אפשר גם לחשוב על פתרונות אחרים. למשל שהם ייכנסו לבד לחופה ויחכו לכם שם, ששני האבות יעמדו בצד אחד ושתי האמהות יעמדו בצד השני (כפי שנהוג בחתונות רבות), ורעיונות יצירתיים נוספים. צריך לזכור שזו שמחה גדולה להורים לחתן את בניהם, וגם אתה מן הסתם תרצה להיות בחופה של ילדיך (בבוא הזמן!). ויש בכך משהו יפה כיון שזה מציין את ההמשכיות מדור לדור. אך כאמור עקרונית אפשר להכנס לחופה בלעדיהם.
קרובי משפחה מדרגה ראשונה לא יכולים להעיד ברבנות.
בברכה
אפי קיציס