כנימות על פרי הדר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/02/07 20:46 יז בשבט התשסז

שאלה

א.איך יש לנהוג בפירות הדר כשמקלפים אותם, האם יש לחשוש שכנימות מבחוץ יחדרו לפרי?

ב.מה לעשות בשבת בעניין זה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

החשש הוא שהכנימות ידבקו ליד וממנה לפרי. יש לציין שככל שקונים במקומות מסודרים יותר כן קטן מספר הכנימות מכיוון שבבתי האריזה מקפידים על נקיון הפירות מכנימות וכדו'. במקרה שעדיין רואים קנימות אפשר לשטוף את הפרי ולשפשפו בקלות ובכך לא נשאר כל לכלוך על הפרי. פעולה זו אפשרית גם בשבת אם שוטפים את כל הפרי.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון