כמות של מזונות לברכה מעין שלוש

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/08/05 10:11 ו באב התשסה

שאלה

בס"ד

שלום!!!

בבוקר אני אוכל דגנים עם חלב("בורא מיני מזונות")

שאלתי היא: האם ברכה אחרונה צריכה להיות "מעין שלוש", או שאני צריך לברך ברכת המזון.

(-זוהי נחשבת סעודה עיקרית של הבוקר)

תודה מראש- רז.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם אתה אוכל "מיני מזונות" (לא אורז)מחמשת מיני דגן בשיעור של 230 גרם מזונות אפויים (ללא המילוי ), אתה צריך ליטול ידיים בברכה ולברך "המוציא" ו"ברכת המזון".
ואם אתה אוכל "מזונות" מחמש מיני דגן משיעור של כזית(27 גרם)בטווח זמן של עד 4-9 דקות אז צריך לברך ברכה אחרונה "מעין שלוש".
ועיין תשובתי "עד מתי אפשר לברך ברכה מעין שלוש" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=55538

בתאבון,

עוזיאל אליהו,