כמה שאלות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 05/11/07 20:54 כד בחשון התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי כמה שאלות ואשמח אם תוכל לענות לי.

1)האם מותר בברכה רביעית של ברכת המזון, להוסיף ברכה מהמילים שלי? כמו :"הרחמן יזמן לי זיווג הגון? וכדו'

2)האם אחרי מקלחת, צריך לנטול ידיים ולברך "אשר יצר"? ומהו סדר הנטילה אחרי הצרכים?

3)אני נמצא בשלב של התחזקות(תמיד הייתי דתי),התחלתי ללכת עם ציציות בחוץ.החלטתי שאני רוצה יותר החמיר והתחלתי לשמור נגיעה. הבעיה היא, שאהחרים לא יודעים שהחלטתי לשמור נגיעה. וכל פעם נוגעים בי.(אם זה נשיקה,או שמושיטים לי יד,אם סתם נותנים לי "מכות"בגב.)מה אפשר לעשות? אני פשוט לא יכול לבייש אותן מול הרבים. מאוד קשה לי עם הקטע הזה. אני תמיד מנסה להתחמק, לפעמים אני מצליח ולפעמים לא.

4)מה סדר התפילה למתפלל יחיד(שחרית מנחה וערבית)?קדיש אפשר לומר?

אודה לך כבוד הרב אם תענה לי.

תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום רב.
1. מותר.
2. אחרי מקלחת זה כמו אחרי שירותים - צריך ליטול ידיים אבל אין צורך להקפיד על 3 פעמים בכלי, כיון שהדגש הוא על נקיות ולא על רוח רעה.
3. אני מבין שמדובר על אנשים שאתה מכיר ולא פגישה מקרית ברחוב. לכן אתה יכול פשוט להסביר, בנימוס ובלי לחץ שהחלטת לשמור על ההלכה. כיום זה כבר אינו חריג כך שאין חשש שמישהו ייעלב מזה. פשוט תסביר שאתה לא נוגע. כשיראו שיש כאן משהו עקבי ולא קנטרני, אלא אמיתי, יכבדו.
4. יחיד מתפלל כמו הציבור חוץ מחזרת הש"ץ, ברכו, קדיש, קדושה, וי"ג מידות. (וכמובן בלי קריאה בספר תורה)
בברכה
אפי קיציס