כמה שאלות....

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 18/09/07 01:51 ו בתשרי התשסח

שאלה

שלום לך כבוד הרב.

אני בחורה בת 20 דתייה אך לא מקפידה מאוד לצערי. אך מאמינה בקב"ה בכל ליבי. לאחרונה השתחררתי משירותי הצבאי בצה"ל. ואני מעוניינת לטוס לחו"ל לצורך עבודה, בכדי לחסוך הרבה כסף בזמן קצר ללימודים הקרובים בעוד כ-5 חודשים.

אני מעוניינת לטוס לאנגליה אך הבנתי שיש איסור לצאת מהארץ לצורכי עבודה או טיול. זה משהו שאני מאוד רוצה אך אני לא חושבת שאני יטוס אם אין בו ברכה מלכתחילה. מה דעתך?

יש לי עוד שאלה- יצאתי עם בחור דתי מעל שנתיים ואני מאוד רוצה להתחתן איתו אך הוא חושב לתת לזה זמן כדי לבחון אם זה "זה". ואני מאמינה שאם זה היה זה, הוא היה יודע ומרגיש כמוני. זה נכון או שפרידה יכולה להוביל למסקנה הפוכה ממה שהוא חשב???

תודה רבה לך כבוד הרב שאתה מקדיש מזמנך...

רותם.

תשובה

בימינו שגיחה לחו"ל היא עניין של מה בכך, האיסור הוא רק של שוטטות בחו"ל בלי קביעת יעד חזרה. שאז יש חשש השתקעות בחו"ל. טיול לזמן מוגדר וק"ו לצורך עבודה אם היא שייכת רק בחו"ל אין בו בעיה.