כמה שאלות..

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 29/08/07 20:46 טו באלול התשסז

שאלה

ב"ה

שלום יש לי כמה שאלות אשמח עם תעזור בבקשה.

1. מתי מתחילים עשרת ימי תשובה? מאיזה תאריך

2.אם קראתי ביחידיות מנחה ולאחר מכן אני עוזרת לאבא שלי לקרוא מנחה האם זה נחשב כביטול התפילה שלי?

3.רציתי לשאול כשנכנסים לשירותים ובתיק יש לי תהלים אז אם חברה איתי אז אני משאירה אצלה את התיק אבל אם אני לבד מה אני עושה עותפת את התהילים אם משהו ? או משהו אחר ?

4.חודש סליחות נקרא ימי נחנונים?

5. אם אני שותה מים מברכת שהכל אבל אם אני אחרי זה אוכלת פרי מברכת עץ ולאחר נכן חוזרת לשתות מים האם אני צריכה לברך שוב על השתיה או שלא?

תשובה

בע"ה
1. מראש השנה ועד יום הכיפורים, שזה מא' בתשרי ועד י' בתשרי.
2. למה ביטול? להיפך זו היא מצוה כפולה .
3. לעטוף בשני כסויים, שקית ניילון גם טובה.
4.ימי הסליחות והרחמים.
5. הברכה חלה על כל מה שהיה בדעתך לאכול או לשתות בזמן הברכה. אם אח"כ החלטת לשתות עוד - תברכי ברכה נוספת.