כמה שאלות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 02/03/12 13:56 ח באדר התשעב

שאלה

שלום ותודה רבה ממש!

רציתי לשאול כמה שאלות ואני ממש ישמח אם תוכלו לענות לי..

איך עושים כדי לא לרדוף אחרי הכבוד? מה זה אומר?

אני מרגישה שאני לא מספיק אוהבת אנשים כי או שאני רואה את הדברים הטובים שבהם וזה גורם לי לקנאות בהם או שאני רואה פשוט את התכונות הרעות שלהם

אני מרגישה שיש בי מלא קנאה כל הזמן איך מתגברים על זה?

מה זאת אומרת ענווה? אם אני מרגישה שאין לי כשרונות זה אומר שאני גאוותנית? סליחה על הבלבול..אני ממש ישמח אם תוכלו לענות לי!!

תודה רבה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.
קשה לי ללמד אותך איך לברוח מן הכבוד, כי לכל אחד עולם פנימי משלו, האחד- ישמע סיפורים על גדולי המוסר, וזה "יעשה לו את זה", השני- ילמד את ספרי הרמב"ם וזה מה ש"יעשה לו את זה"...
בהקדמה לפרקי אבות (חיבור המכונה "שמונה פרקים") מתווה הרמב"ם דרך פעולה בתיקון המידות: מי שמקולקלת אצלו מידה מסויימת, שינהג תקופה מסויימת בדרך ההפוכה לגמרי, בקיצוניות, ואז יחזור ללכת בדרך הנכונה, היא הדרך הממוצעת.
מידה ה"ענווה" איננה תפיסה עצמית כאילו את "לא שווה כלום". אלא- מודעות לתכונות הטובות ול"חוזקות" שלך, אבל ייחוס העוצמה המעניקה לך את התכונות לקב"ה, ולא לחיות בתחושה ש"מגיע לי" כי אני טובה, חכמה וכו' וכו'.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן