כמה שאלות קטנות אבל חשובות.

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/01/06 11:52 ב בטבת התשסו

שאלה

שלום, יש לי כמה שאלות קטנות שמפריעות לי ביומיום שהייתי רוצה לדעת..

1.האם מותר לקפל בשבת בגדים?

2.בתפילת שמונה עשרה- בסוף עושים שלוש צעדים אחרונה משתחווים שמאלה ימינה וקדימה ואז חוזרים למקום? כי יש האומרים שנשארים במקום וזהו, יש האומרים שחוזרים ועושים עם הרגליים כמו בקדושה. וכל פעם אומרים לי משהו אחר.. מה לעשות?

3.פיצה- נטילת ידיים עם ברכה או בלי ברכה?

תודה רבה, יום טוב.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
1. מותר אם לא מקפידים על קיפול מדוקדק, כמו על קפלים וכד' . וגם זה אסור רק כששניים מקפלים ביחד, אבל לקפל מפה או טלית על מנת שיהיו מונחים יפה בארון - מותר. מה שמקפידים לא לקפל יפה זה טלית וכד' שרוצים שתהיה מקופלת כך לשימוש הבא ביום ראשון, שאז זו הכנה משבת לחול, אבל אחרת - מותר.
2. חוזרים לאחור שלש פסיעות עקב בצד אגודל, ויש הקדים קידה קלה. כשהחזן מגיחע לקראת קדושה (או קדיש בערבית) חוזרים למקום הראשון.
3. אם הבצק הוא של לחם כמו פיצה רגילה או "םיצה - מקפיצה", - נטילת ידיים, המוציא וברכת המזון.
אם הבצק נילוש בחלב, כפי שנוהגים בפיצריות תחת כשרות מהדרין בירושלים, אזי אין צורך בנטילת ידיים והברכה היא "מזונות", אלא אם כן קובעים על זה סעודה ,שאז זה המוציא וכר'.
בברכה, אליעזר