כמה שאלות - צדקה, 100 ברכות, נטילת ידיים.

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 09/07/07 12:55 כג בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

יש לי כמה שאלות אשמח אם תענה לי עליהם :

* יש לי בן דוד בחור ישיבה, ובעזרת ה' אשתו עומדת ללדת.

שאלתי היא האם אני יכולה לתת את הכסף שמצטבר בקופת צדקה לבן דודי כסיוע להתחלתו ?

*ידוע לי שבכל יום אדם צריך להגיע ל100 ברכות או קצת פחות, איך עושים את זה??? [ על מה כבר אפשר לברך 100 ברכות.. ]

*בבוקר עד שלא עושים נטילה אסור לגעת בכלום, גם הבנתי עד כדי כך שלא לשפשף את העיניים.

בעייתי היא שאני שמה לי שעון מעורר למוקדם בבוקר כדי להספיק שחרית, השעון מעורר די מרעיש בבית מה עליי לעשות? לכבות אותו שמישהו לא התעורר וכך לא יהיה גזל שינה, או קודם ליטול ידיים ואז לכבות ???

תודה רבה ותזכה למצוות.

תשובה

לשואלת שלום רב.
1. צדקה נותנים לעניים. אמנם עניי עירך קודמים ולכן אם יש עני במשפחה הוא קודם לעניים אחרים. השאלה היא אם בן הדוד מוגדר כעני. אם הוא מוגדר כעני והוא ניזון מצדקה, מצוה לתת לו לפני אחרים. אם הוא אינו עני אלא שאת רוצה לעזור לו להסתדר בחיים, אז עדיף לתת לעני. ולכן, אם מראש כששמת את הצדקה בקופה, זה היה לצרכי מצווה שונים, אז אפשר לתת להם חלק, (וחלק לעניים). ואם מראש זה יועד לצדקה, צריך לתת לעניים.
2. תפילת עמידה יש בה 19 ברכות. 3 פעמים זה 57. תוסיפי 14 ברכות השחר, ברכות התורה, אלוקי נשמה, ברוך שאמר וישתבח וברכות קריאת שמע, נשאר פחות מ-20. תוסיפי נטילת ידיים וברכת המזון, וכן כמה ברכות אשר יצר, ויתברר לך שזה לא מסובך.
3. קודם תכבי את השעון. להזכירך, ואהבת לרעך כמוך זאת מצוה מן התורה.
בברכה
אפי קיציס