כמה שאלות לרב עמיחי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/11/06 18:28 א בכסלו התשסז

שאלה

שלום לרב,

1. חממנו אורז (שבושל בסיר בשרי בן יומו), בכלי פרווה במיקרוגל. מה דין הכלי?

2. אפינו מאכל פרווה בכלי פיירקס בשרי בן יומו בתנור. בתנר היה עוד כלי פיירקס, שהיה פרווה, ונגעו זה בזה. האם הכלי הפרווה נשאר פרווה?

3. האם צריך לבדוק כרוב של גלאט עלים וחסלט?

4. האם יש בעיה עם חסה בהכשר של הרב רובין?

5. יש לנו בקבוקי יין של אוצר בית דין מהשמיטה שלפני האחרון. אז, היין יצא חמוץ ושמנו בצד את שאר הבקבוקים. מה ניתן לעשות איתם?

בכבוד רב,

ירחמיאל ווייס

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. הכלי הוא ממשיך להיות פרווה.
2. המאכל שבושל בסיר שהיה בן יומו הוא בשרי, אולם הכלי השני איננו בשרי אלא ממשיך להיות פרווה, כל זמן שהנגיעה הייתה רק חיצונית.
3. צריך לעשות מה שנכתב על השקית (לשטוף וכו'), אין חובת בדיקה נוספת. (עדיף לקנות חסלט, ראה מכתבו של הרב שמואל אליהו שליט"א).
4. בבדיקות ברבנות הראשית היא הייתה נגועה.
5. אם היין חמוץ אפשר לשפוך אותו לאדמה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ