כמה שאלות לפפפסח!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/09 20:49 יג בניסן התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב..

רציתי לשאול מספר שאלות:

1.מותר להביא בפסח לדגים אוכל שהוא חמץ?

2.האם צריך בפסח להשתמש בסבון כלים כשר לפסח או אפשר בלי חתימה של כשר לפס?

3.מותר להשתמש במדיח כלים לכלים של פסח(ולפני השתמשנו בו לחמץ)ובניקיונות של פסח אמא שלי ניקתה את המדיח היא הפעילה אותו ריק שעה נראה לי מותר?

4.מותר להשתמש בכילים שהשתמשנו בהם בחמץ,כמו:מועך של הפירה המכשיר הזה שעושה צורה לסלק ושל השום(בעצם דברים שמשתמשים בהם לשם ירקות)מותר להשתמש בהם גם בפסח?או צריך לעשות הגעלת כילים אם כן איך עושים הגעלה?

תודה לכבוד הרב!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. יש אוכל של תולעים שהוא כשר.
2. כדאי שיהא כשר לפסח, אם אין אפשר בכל סבון בלא מים חמים.
3. כן.
4. אם השתמשו בחם ויש חשש שגם עם חמץ, צריך להגעיל. אולם אם ברור שלא השתמשו בחם, ושאין בו חמץ רק ירקות אפשר להשתמש (לירקות קרים) לאחר נקיון.

חג כשר ושמח
יהודה הלוי עמיחי