כמה שאלות אם אפשר לעזור

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 02/10/07 16:45 כ בתשרי התשסח

שאלה

1.האם אפשר לקרוא את אותו מזמור תהילים כמה פעמים ביום?

2.נטילת ידיים: כשנוטלים אסור שהידיים תגענה אחת בשנייה שמברכים (מה הסדר)?

האם צריך לנטול ידיים לפני תפילה?

3.הייתי שמחה לדעת בתפילת שחרית מה אשה צריכה להתפלל ובמנחה ובערבית בתפילת יחיד?

4.האם שאני בעת תפילה וקוראים קדיש אני צריכה להפסיק ולענות שצריך אמן בקדיש?

5.איזה ברכה מברכים על המים?

תשובה

שלום רב,
1. כן
2. ממלאים ביד ימין, מעבירים לשמאל ונוטלים יד ימין תחילה. היד שניטלה, לא תיגע ביד שלא. יש ליטול ידיים לתפילה, בבוקר מברכים על נטילת ידיים ובמנחה וערבית לא.
3. לפחות קריאת שמע ושמונה עשרה, וכל המוסיפה, מוסיפים לה.
4.תלוי מתי, יש מקומות שמותר להפסיק ויש מקומות שרק שותקים ומכוונים. יש כללים וטבלאות בסידורים מסוימים.
5. מים ברכתם שהכל.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.