כל פעם שמגיע התקופה הזאות של בין המיצרים אני מרגישה זיפת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/04/08 22:52 ד בניסן התשסח

שאלה

יש לי שאלה קצת מוזרה .אז ככה כל פעם שמגיע התקופה הזאות של בין המיצרים אני מרגישה זיפת. למה זה צריך להיות ככה?

תשובה

ב"ה

שלום.

זו תקופה קשה לעם ישראל מפני מה שאירע לאבותינו .
ולכן הזמן הזה נקרא בין המיצרים על שם הצרות .
והמלך דוד כבר כתב את זה בספר תהילים ברק סו "[הבאתנו במצודה שמת מועקה במותנינו"] ופירש הבן איש חי רבי יוסף חיים זצ"ל שכך גזר הקב"ה שיש ימים שיש בהם [מועקה] והם הימים של [מצודה]= [צום ד' ה' ]. המילה מצודה רומזת על צום הרביעי וצום החמישי שבתקופה זו יש מועקה.

אז מה עושים כדי להתגבר על המועקה? מנסים לתקן את אותם סיבות שהביאו לחורבן בית המקדש כפי שאומרת הגמרא "מקדש ראשון מפני מה חרב ? מפני שלושה דברים שהיו בו : עבודה זרה , גילוי עריות ושפיכות דמים . אבל מקדש שני , שהיו עוסקין בתורה ובמצוות ובגמילות חסדים ,מפני מה חרב ? מפני שהיתה בו שנאת חינם . ללמדך ששקולה שנאת חינם כנגד 3 עברות : עבודה זרה , גילוי עריות ושפיכות דמים " ואם נבנה את האהבה ממילא יוסר החורבן וימי הצומות יהפכו לימי ששון ושמחה אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.