כל מיני שאלות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 10/06/07 14:10 כד בסיון התשסז

שאלה

שלום הרב,יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה:

*אם אני מתפללת ביחידות בבי מותר לי ללבוש חולצה קצרה?

*תפרתי בגד עם פתח גדול ע"מ ללכת עם עוד חולצה מתחתיו-אחותי הגדולה בקשה בחולצה ולבשה אותה בלי כלום מתחת.היחסים בינינו לא מזהירים כ"כ-האם להעיר לה?

*אני בת 20 ואחותי בת 21.5 רווקה. אני מתלבטת עם להתחיל לצאת-אני לא לחוצה להתחתן עכשיו ומעדיפה שאחותי תתחתן לפני (יש באמת הלכה או עניין כזה?)מצד שני-היא גם רוצה להתחתן אבל לא לחוצה בכלל בזמן...מה כבוד הרב חושב בעניין?

*בתפילת הדרך-אם אני עונה אמן לנהג שברכב מותר לי בכל זאת להגיד גם בעצמי? (אני ספרדיה)

תודה רבה,

תשובה

א. שרוול קצר – מותר, אבל לא החולצה צריכה להיות לא חשופה מדי, כדי שתהיה בבחינת לבוש הולם ומכובד, שכן בתפילה את כעומדת בפני מלך.
ב. להעיר בעדינות. אם אין הדבר אפשרי, וכל הערה תעורר מריבה ולא תקדם שום דבר חיובי – מוטב שלא להעיר.
ג. יש מקורות הלכתיים לכך שהבכורה צריכה להתחתן קודם, אולם יש המפרשים שזה נאמר רק לאב הדואג לנישואי בנותיו, ולא לבת עצמה, וכן יש אומרים שאם הציעו לבת עצמה בן זוג אין היא צריכה להמתין לאחותה. למעשה: אם יציעו לך או יזדמן לך בכל דרך להכיר בן זוג – אינך צריכה להמתין לאחותך. אולם בשלב זה נראה שעדיף לעזור לאחותך למצוא חתן ולא לפעול במרץ לשם מציאת בן זוג עבור עצמך, כיוון שעודך צעירה. בעוד שנה - שנתיים בוודאי יהיה ראוי ורצוי שתחפשי במרץ חתן לעצמך.
ד. עדיף לצאת בתפילתו. אם את מעדיפה לומר בעצמך – התכווני שלא לצאת בתפילתו ואז תוכלי לומר בעצמך.
כל טוב
רונן לוביץ