כללי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/11 19:00 יא בשבט התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב!

השאלה שלי היא כזאת:האם מותר לאב ששמו נניח יצחק לקרוא לבנו אברהם שכן זה לא מכבד את האב וגם אם שמי משה אני יכול לאמר את הפסוק תורה ציווה לנו משה ... או שאני צריך להגיד אות ראשונה ואות אחרונה מה עדיף ומשהו אחרון שלא קשור כשהנשמה עולה לשמים איך היא מרגישה שהיא בגן עדן ובעצם מה זה אומר גן עדן כמו כן מה זה אומר גיהנום תודה רבה על ההתייחות של הרב משה

תשובה

שלום וברכה

אנסה לענות על השאלות, אם כי לא הבנתי את כולן:
א. לא הבנתי למה שיהיה אסור לאב לקרוא לבן שלו אברהם, אם הוא אוהב את השם הזה, והוא קורא לו על שם אברהם אבינו ? זה מכבד מאוד.
ב. מותר לך להגיד את הפסוק עם השם משה.
ג. אינני יודע מה קורה לנשמה כשהיא עולה לשמיים. עוד לא הייתי שם, ולמעשה אף אחד לא יודע, כי אף אחד לא היה שם.
ד. בדיוק מאותה סיבה אני לא יודע מהו גן עדן ומהו גהינום. אני יודע רק שגן עדן זה טוב וגיהינום זה רע.
כל טוב