כללי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/09/10 16:39 יא בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב

יש לי כמה שאלות:

1.רציתי לדעת מה ההבדל בין דתי לאומי לבין חרדי לאומי לבין חרדי אורטודוקסי?

2.האים דתי לאומי הולך לאירועים מעורבים ולמקומות מעורבים והאים דתי לאומי שומר נגיעה?

תודה

תשובה

שלום לך

אינני מבין מדוע לקטלג אנשים.
כל ישראל הם בנים לקב"ה לכל אחד השקפת עולם משלו אבל כולם מתפללים לאותו קב"ה ומקימים את אותה תורה.

ביום כיפורים ה' סולח לכל ישראל והכהן הגדול נכנס לקודש הקודשים בשם כל ישראל ללא הבדל וחילוק.

חבל ששאלות כאלו מעסיקות אותך בכלל וביום כזה בפרט.

איסור נגיעה כתוב בתורה וכל ישראל צריכים להקפיד עליו וכן לגבי מקומות בהם לא מקפידים בצניעות כגון בריקודים מעורבים. זה לא משנה אם הוא "דתי" או "חילוני" כופר או מאמין כולנו קיבלנו ביחד את אותה התורה בהר סיני.

בברכה ותזכה לשנים רבות נעימות וטובות
דוד לוי