כללי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/09/16 16:39 כ באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

שאלה 1:

האם במניין שלא כולל יתומים או אבלים, בתפילת מנחה, החזן שאף הוא לא יתום או אבל צריך לומר גם קדיש יהא שלמא לפני עלינו לשבח?

יש לציין ששאלתי כבר שאלה זו, אבל לא ציינתי שאני ספרדי, וקיבלתי תשובה והפנייה לפי מנהגי אחינו האשכנזים.

אשמח לקבל הפנייה למקור התשובה.

שאלה 2:

מהו הסימן שלפיו אלפקה היא חיה טמאה? שכן היא אמנם דומה לגמל, אבל בניגוד אליו היא שונה במהות שוסעת שסע פרסות.

אשמח גם לקבל הפנייה.

בברכה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. האלפקה איננה הולכת על הפרסות אלא על כף הרגל, ועל כן אין סימן הפרסה מועיל לה.
ב. עיין כף החיים סי' נא אות א שמחשיב את הקדיש שאחר למנצח כאחד מי"ג קדישים שצריך לומר.

כתיבה וחתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ