כללי

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 29/11/08 20:22 ב בכסלו התשסט

שאלה

לגבי העתקה של עבודה מאחות, זה לא בסדר, אלא אפ בס"ד

1. אם העתקתי מאחותי עבודה-כי היא שמרה אותי לי לשם כ,זה נקרא גזל?(את זה הגשתי..)

2. חברתי העתיקה במבחן,והיא אמרה לי...,שיכנעתי(ניסיתי...) אותה ללכת לדבר עם המורה,מסיבות של:המורה תעריך יותר,זה גניבת לב שיש בתורה,אסור וכו...,היא לא רוצה. מה לעשות?

3. אם מורה הביאה לנו מבחן מספר,ואני ראיתי אותו לפני-זה בסדר? עליי לציין שאת הספר היה צריך להחזיר לחנות,אך אני השארתי...-ומשם היו השאלות... .

4. ראיתי מבחן שהיה לאחותי,והוא היה גם לנו במשנה-זו הייתה אותה מורה,והסיכוי שהשאלות לפחות יהיו דומות-היה גבוה. זה בסדר?

5.אם יש מורה שיודעים מאיפה היא לוקחת שאלות-ומסתכלים שם בכוונה,זה בסדר?

6.לי ולאחותי הייתה אותה מורה למדעים,ולפני המבחן שלי במדעים הסתכלתי על מבחנים של אחותי,וזה היה אותו מבחן-רק טור ב' ולא טור א' כמו אחותי...-זה בסדר? הרי המורה הזאת בדרך כלל עושה אותם מבחנים-האם זה בסדר?

*עליי לציין שאני חורשת,ולומדת את החומר-ולא רא עוברת על המבחנים..,אבל על ידם,אני יותר מצליחה(פחות חשיבה במבחן וכו')

תשובה

שלום רב,
לגבי שימוש בחומר לפני המבחן, כל חומר מותר, גם אם המורה לוקחת משם מבחן. על המורה לדעת כי החומר חשוף לפני התלמידים.זה עונה על חלק גדול מהשאלות.
לגבי העתקה של עבודה זה לא בסדר , אלא אם המורה מרשה.את לא אחראית על ההעתקותת של החברה שלך, ולכן, אין עניין שתלכי לספר. כל מקום תגרמי לה להבין שזה לא בסדר.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.