כללי

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/05/07 11:10 ג בסיון התשסז

שאלה

הרב יש לי שתי שאלות האחד אם נגיד אמא שלי נקתה כוס בסקוץ בשרי ואני הייתי פרווה ושתיתי מהכוס הזאת ורציתי לאכול חלבי אחר כך האם מותר לי לאכול חלבי אחר ששתיתי מהכוס הזאת או שמא אסור לי

ושאלה שנייה אם קללתי לצערי את אחד הרבנים הגדולים בארץ ואין לי אפשרות להגיע לרב איך אני מתקוון עבירה חמורה זאת במחשבתי קללתי לצערי ולא בפי לשמחתי אשמח לתשובה מהירה תודה וברכה אופיר

תשובה

בע"ה
שלום רב,
מותר לשתות או לאכול חלבי אחרי ששתית מהכוס שנוקתה במשהו שניקו בו קודם דברים בשריים.
אם הפגיעה היתה במחשבה בלבד, אז אין צורך בקשר עם אותו רב, אלא בתשובה בינך לבין עצמך, ובין הקב"ה.