כללי

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 22/04/06 20:21 כד בניסן התשסו

שאלה

שלום וברכה.

יש לי כמה שאלות אשמח לקבל תשובה.!

1) מדוע אנו סופרים ספירת העומר?? זכר למה? מה המשמעות?

2)אני שומע וקורא שכל מה שקורה לעם ישראל או לכל אדם בפרט בחייו האישיים רק לטובתו..

האם אנו צריכים לחשוב ולהאמין ולקוות שכל הפיגועים והרצח וכל הייסורים והקשיים הם לטובתנו?? הפיגועים לטובתנו?? למה כל זה קורה???

3)האם אנו צווינו לשמוע בקול תקנת\הוראת חכמים??? מצוות עשה מהתורה?? אם כבודו יכול לצטט אני אשמח!

4)כמה כריכות סביב הזרוע בתפילין צריכים לעשוצ(ע"פ הספרדים?)??

תודה רבה ויום טוב!

יישר כוח על העבודה שאתם עושים.. אני למדתי ממכם המון וזו עבודת קודש! תודה!

טל!

תשובה

שלום
1. ספירת העומר היא מצוה מהתורה (וכיום לרוב הדעות מדרבנן) לספור בין פסח לשבועות. אחת המשמעויות היא ההכנה לקראת מתן תורה וסיום תהליך החרות של יציאת מצרים.
2. הפיגועים מיועדים להרע לנו ונעשים ע"י אנשים מתועבים לפיכך הם רעים ואנו נתפללים שלא יהיו יותר. נכון שגם מרע ניתן להוציא טוב, אך אין לבלבל בין רע לטוב
3. מצוה לשמוע לדברי חכמים "ועשית ככל אשר יורוך" כתוב. אך השאלה לאלו חכמים התכוונה תורה, מה חובה לשאול ולמי מותר לחלוק אך באופן כללי צעצד חכמים וסמכותם הוא יסוד גדול בהבנת תורה שבע"פ.
4. 7 כריכות סביב הזרוע
בברכה אלישע פיקסלר