כללי

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/10/05 14:44 כד בתשרי התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב,

רצתי לדעת אם יש בעיה בניתוח פלסטי בגבול הטעם הטוב.

לא שברצוני לבצע זאת, פשוט דיברנו על כך באולפנא, ולא הגענו לפיתרון (אני בכיתה ט').

היו כאלה שהשוו זאת לחורים באוזניים, ולעומתם היו כאלה שהשוו זאת להחלפת בן לבת או להפך.

אני אישית חושבת שזה לא בסדר לעשות זאת, כי הקב"ה ברא את האדם כפי שהוא רוצה שיראה, ביכולתנו אין את הרשות לעשות זאת.

זהו, עכשיו רק רציתי לדעת מה דעתך על כך...

1)מותר להחליף משהו שה' נתן לנו?!

2)ומה אתה חושב על זה, למה אתה משווה את זה?

לדבר גרוע, או לא....

תודה רבה, נועה.

תשובה

ב"ה

שלומות,

יש דעות הלכתיות רבות בענין. הנראה לי שכל מה שמעכב את האדם מליצור קשר עם הזולת כגון שאבר מסויים מגונה ואז יש חשש לשידוכין וכו' - מותר (על פי דעת הרב פיינשטיין) אבל אם אדם לא אוהב את עצמו - אסור, כי זה השחתה וחוסר הבנה של המושג "צלם אלוקים".

בברכה,

שי