כללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/12 21:34 כה באב התשעב

שאלה

שלום הרב,

יש לי מספר שאלות.

הראשונה- יש לי שרשרת שאני עונדת לפחות 5 שנים, ועליה הרשום "כי מלאכיו יצווה לך לשמורך בכל דרכך" אם יש איסור להכנס איתה לשירותים?

השניה- מה הרעיון העומד מאחורי נטילת כל יד 3 פעמים בנטילת הידים לפני המוציא וכו'. אם אני התכוונתי לאכול ממש לאחר שיצאתי מהשירותים ובמילא נטלתי ידים, יצאתי ידי חובה?

השלישית- מדוע יש צורך בחיבור 2 נרות בברכת ההבדלה?

תודה מראש ושבוע טוב!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. יש איסור להכנס עם פסוק לשרותים. אם רוצים להכנס עם חולצה שרשרת וכד' שיש עליהם פסוק צריך לעטוף אותם בשתי עטיפות.

2. נטילת ידיים שלש פעמים נדרשת רק בהשכמת הבוקר כדי לסלק רוח רעה ששורה על הידיים.

3. יש להפריד בין הנטילות. קודם ליטול ידיים ולברך 'אשר יצר'. שוב ליטול ידיים לסעודה. מפני שברכת 'אשר יצר' מפסיקה את הנטילה הראשונה והיא לא יכולה להועיל לסעודה.

4. חיבור הנרות נעשה כדי שתהיה 'אבוקה' מעין להבה גדולה שהרי לא מברכים על נר אלא על אש = "בורא מאורי האש".