כללי קצת דחוף אם אפשר

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 11/03/09 16:22 טו באדר התשסט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

1.כמעט בכל שבת כשאני אצל סבתי וקשה לה ללכת אז היא הולכת מהספה או מהכיסא לשולחן אך קשה לה ללכת אז היא יושבת קצת רחוק מהשולחן ואז אני דוחף אותה האם זה בסדר?(בטלטול)

2.האם אני יכול להדליק נר בשבת אני בן 13 האם זה מותר?

3.האם ילד פחות מבר המצווה יכול להטביל כלים כי אני מתבייש להגיד להוריי?

4.האם ילד קטן מבר המצווה יכול ללבוש ציצית גדולה והאם אני (מתחת לגיל המצווה) חייב ללבוש ציצית קטנה?

5.לא מזמן עבר פורים ברוך השם ואני לא כל כך הבנתי מה זה לתת מתנות לאביונים(האם זה תרומה לעמותה)?

תודה רבה לך כבוד הרב , סליחה שאני אומר דחוף.

תשובה

1. אין איסור לטלטל בני אדם בבית. ולא רק שזה מותר אלא גם מצוות גמילות חסדים עם סבתא. יישר כח.
2. מותר להדליק נר, כשם שמותר לך לקיים כל מצווה אחרת. אומנם הדלקת הנר היא מצווה שניתנה לאשה. אולם אם אין האישה מדלקת הנר חובה על מי שמצוי בבית להדליק.
3. אתה יכול להטביל את הכלים, ודבר גדול אתה עושה שאתה מזכה את הוריך.
4. ילד קטן מבר מצווה שהגיע לגיל חינוך חייב בציצית ויכול אם רוצה ללבוש טלית.
5. לתת מתנות לאביונים הכוונה לתת מזון לפחות לשני אביונים בפורים. ישנם עמותות שמחלקות מזון לאביונים בפורים ומבקשות מהציבור לתרום כסף ואת המזון הם מחלקים בפורים כשליחים של מי שתורם כסף.