כללים בבחירת שמות לילדים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/03 16:51 יג בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב

שלום רב

רציתי לדעת מה חשוב לדעת כשקוראים שם לילד, לדוגמא שמעתי שיש בעיה עם שם שמסתיים ב א-ל וכו' יש שמות טובים יותר ויש שמות טובים פחות.

אשמח לשמוע בנושא

תודה רבה

תשובה

יש ספר נפלא הנקרא "קוראי שמו" בהוצאת ישיבת שבי חברון טלפון 02-9963838 ובספר זה יש פירט רב על הענין.

בעקרון צריך:

1- שם של בן לבן ושם של בת לבת ולא להפך.

2- שם עם משמעות חיובית ולא משמעות שלילית.

3- לא שם של מלאכים (חוץ ממיכאל גבריאל) ולא שם של גוים ולא שם קודם אברהם ושרה. (חוץ מחריגים).

4- לא על שם מי שקרא לו אסון.

5- אפשר לתת שתי שמות, ואין חיוב.

6- לא לתת שם מחודש או משונה שיגרום לילד מבוכה כשיגדל. לא עושים נסיונות על ילדים. רחמנות!!

7- לא טוב לתת שמות המכילים של של הקב"ה אם אינו מופיעה בתנ"ך ולכן לא יש בעיה עם השם "בתאל" "אוראל" וכד'.

8- גם מי שיש לו שם שלא לפי הכללים הנ"ל. שלא יכנס לחרדות ולחץ ח"ו. אלא ישאל שאלת חכם. לא מקובל במרכאות ולא "ספק מקובל" כנ"ל. רק חכם שמלמד בישיבה ידועה או איזה תלמיד חכם מפורסם שבקי בהלכה ומן הסתם גם בקי בענינים כאלו. שאם אינו בקי - יאמר שאיו בקי.

אם אתם שואלים בודאי מגיע לכם - מזל טוב