כללים בבחירת שמות לילדים 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/04/03 10:19 כז בניסן התשסג

שאלה

קודם כל- סליחה שאשנה במכתב הבא כמה פרטים אבל איני רוצה להזדהות. אני מקווה שזה לא נחשב שקר כיוון שאני אומרת מראש שחלק הפרטים אינם נכונים.

ובכן, ראיתי שכבוד הרב אמר לא לתת לילדים שמות של מלאכים.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19804

לבני קוראים אוריאל (בחולם ולא בשורוק)- האם צריך לשנות את שמו? וכן לביתי קוראים טל- האם זה נחשב של של בן?

כיום אני ב"ה בהריון ורציתי לשאול האם השם נדב לבן הוא בסדר?

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

שמות של מלאכים שבני אדם רגילים בהם אין בזה שום בעיה.

כדאי לעבור לשם טליה.

ובכל נושא זה של שמות - כל מה שכתבתי הוא לכתחילה לבחירת שמות ראויים. אבל מי שכבר יש לו שם שאינו לפי ההנחיות - לא כדאי שירוץ להחליפו. כיון שחלק ממהמלצות הם רק להעדפה. שכך יותר טוב. ולא כל שם שאינו מועדף - צריך להחליפו.

ולכן אם החלפת שם טל לטליה היא קלה לילדה וגם לכם. עשו זאת עכשיו. אם זה מורכב ומסובך - צריך יעוץ בעל פה.

השם נדב - בסדר גמור - אבל לא בוחרים שמות לעובר קודם לידתו. מסתכלים על פניו אחרי הלידה ורואים מה הוא השם המתאים לו? האם השם שחשבתי עליו מתאים לו. ומי שהוא בעל נסיון יודע שלפעמים לא יודעים את השם עד היום השמיני או לפעמים עד הלידה ממש שאז באה בו נשמה קדושה מיוחדת והיא היותר קשורה לשם.

וראי ספר מצוין על כך והוא נקרא "קוראי שמו" בהוצאת ישיבת שבי חברון.
ניתן להשיג את הספר בהוצאה 02-9963838 ולבקש את הרב מישאל רובין.
או בכתובת ת.ד. 1168 קרית ארבע.

שיהיה במזל טוב