כלי פרווה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 26/10/07 11:15 יד בחשון התשסח

שאלה

יש לי סיר פרווה, אבל בבישול אני משתמש בכף בשרית (נקיה כמובן), כי אין לי סכו"ם פרווה. האם מותר לי לבשל בסיר מרק פרווה ולאכול בכלים חלביים? האם במקרה כזה אני צריכה להשתמש בכף/מצקת חלבית בתוך הסיר, או להשתמש בבשריים ולמזוג לתוך הכלים החלביים?

תשובה

המצב שאת מתארת בעייתי למדי, שכן אם בכף נעשה שימוש לבשרי ב24 השעות האחרונות שקדמו לתחיבתה לתבשיל הפרווה היא עשויה להפוך אותו לבשרי. אם לא – אין בעיה, ואפשר גם לאכול אותו בכלים חלביים. כך גם לגבי המצקת אפשר להשתמש במצקת מהסוג השונה מזה של הסיר רק אם עברו 24 שעות מהשימוש בה. לכן כדי שלא לבוא לידי מכשול, הדרך הנכונה היא לייחד מצקת וכף בחישה לפרווה, וכך הכל יבוא על מקומו בשלום ובתיאבון.
כל טוב,
רונן לוביץ