כלים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/01/09 18:45 טו בטבת התשסט

שאלה

האם מותר לאכול מאוכל שעורבב ע"י כלים שאינם טבולים (לגבי הסיר כמעט בטוח שהוא הוטבל, השאלה היא לגבי כפות, מצקות וכו') וכן מה הדין לגבי כלים כמו קולפן וכדו'?

תודה רבה ובשורות טובות!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

חוסר טבילת כלים איננו פוסל את המאכל, ועל כן אפשר לאוכל את המאכל ששאלת עליו. קולפן זו מחלוקת האם חייב בטבילה, או שמא שאיננו אלא כסכין שחיטה אפשר להקל, ועל כן טובלים אותו ויש שלא מברכים בטבילתו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן