כלים לא טבולים-דחוף

חדשות כיפה רבני מדרשת הבנות של עין הנצי"ב 22/09/05 23:22 יח באלול התשסה

שאלה

שלום,

המטבח שלנו כשר (שני כיורים, כלים נפרדים, מזון כשר וכו') אבל את הכלים לא טבלנו. בשבת מוזמנים אלינו לקידוש קל אורחים שמאד מקפידים (אוכלים רק הכשר מהודר).

השאלה היא: איך עדיף להגיש להם את האוכל: בכלי פלסטיק חד פעמיים בלבד? בצלחות חרסינה? מה לגבי כוסות זכוכית? האם חימום בורקסים בתבנית מתכת חד פעמית זה בסדר?

אני ממש לא רוצה להכשיל אותם אבל גם חשה אי נעימות רבה לספר להם שהכלים לא טבולים ולהתייעץ איתם. להטביל עד מחר זה לא מעשי מבחינתינו (יום שישי עמוס ואין זמן).

תודה!

תשובה

שלום
יש להתפלא קצת על סגנון השאלה. טבילת כלים אינה מנהג כשר, אותו מקיים אדם אם רצונו בכך, אבל יכול גם לא אם אין זה מנהגו. זאת חובה, ונחלקו הראשונים אם היא מדאורייתא או מדרבנן, אבל אין מי שאומר שאין חובה. על כן, חייבים אתם ללא דיחוי להטביל את כליכם. זאת לא חומרה. זה יותר חשוב משני כיורים!
צלחות חרסינה אינן חייבות בטבילה, וחובת הטבלת הזכוכית קטנה יותר מאשר הטבלת כלי מתכת. אין בעייה עם כלים חד פעמיים.
בברכה
אלי כאהן