כלה לא בתולה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 11/09/07 00:57 כח באלול התשסז

שאלה

שלום ושנה טובה!

בעזה אני וארוסתי הלטנו להתחתן. היא חזרה בתשובה ליפני כשנתיים.

השאלה שלי היא, היות והיא לא בתולה מה המשמעויות הרוחניות והלכתיות להמשך.

בכתובה, ליל כלולות וכו.

תודה רבה ובעז"ה שתהיה לנו שנת שימחה והצלחה!

תשובה

לשואל וארוסתו שלום רב ומזל טוב.
הלכתית - בכתובה אין שום שינוי, אפשר לכתוב כמו בכתובה רגילה. ההבדל היחיד הוא שאצל בתולה, אחרי בליל הכלולות אחרי הפעם הראשונה היא מיד נעשית נדה, אפילו אם לא יצא דם, ואצל כלה שאינה בתולה, היא אינה נידה אלא אם כן יצא דם.
מבחינה רוחנית - במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד. אמנם להיות עם גבר ללא נישואין זאת אכן עבירה חמורה, אבל אתה מתאר שהיא חזרה בתשובה ותיקנה את מעשיה. לכן כעת כשאתם באים להתחתן ולבנות את ביתכם מתוך קדושה וטהרה, אל תתחשב במה שהיה בעבר. להיפך, מתוך אותם כוחות נפש עצומים שאיתם היא חזרה בתשובה, תוכלו לבנות את ביתכם בשמחה ואושר על פי התורה וההלכה, בקדושה וטהרה. לכן אל תחשוש. אין שום פגם לשאת חוזרת בתשובה, אדרבא, לפעמים זאת זכות גדולה.
שיהיה לכם במזל טוב.
בברכה
אפי קיציס