כלב בבית

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 29/09/07 20:34 יז בתשרי התשסח

שאלה

ב"ה.

שלום רב ,

קראתי המון תשובות לגביי גידול כלב בבית אך התשובות לא מובנות לי מתשובה לתשובה.

יש לי כלבה מסוג קטן חביבה מאוד לא תוקפנית כלל. פשוט מדהימה היא כלבת שעשועים ולא מזיקה כלל וכלל אני תמיד דואגת שיהיה לה אוכל ומים אז מותר שהיה תהיה בבית? אני לא עוברת על איסור?

תשובה

בס"ד
שלום רב!
ייתכן וגם שמעת תשובות שונות, אז הנה תשובתי:
הגמרא אומרת שאסור לגדל כלב רע אפילו בתוך הבית. השאלה היא מהו כלב רע?
אחד מהפרשנים אומר שלפי סיפור שהגמרא מספרת היא רוצה ללמד אותנו שכל כלב הוא רע!
הגמרא מספרת על אשה אחת שהיתה בהריון ונכנסה לבית שהיה בו כלב.הכלב נבח והאשה נבהלה והפילה את הולד לא עלינו. בעל הבית אמר לה: "אל תבהלי כי לכלב הזה אין שיניים ואין צפורניים". ענתה לו האשה "מה שאתה מרגיע אותי כבר לא שווה כלום, כי כבר היפלתי את הולד".
מכאן אפשר ללמוד שגם כלבלב מתוק וחמוד, אם יש מישהו שפוחד ממנו, עבורו הוא לא מתוק ולא חמוד וממילא גם הוא נקרא כלב רע. וגם אם הוא נמצא בתוך הבית, אנשים שפוחדים מכלבים יימנעו להיכנס לבית זה ובכך בעל הבית מונע חסד של עניים שיירתעו מלהיכנס לבית, ושל אורחים שיירתעו מלהיכנס לבית.
לכן ראוי לא לגדל כלב אפילו אם הוא רק בתוך הבית.