''כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים''

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/01/07 11:39 ו בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב,

מה הכוונה בתפילה זו? האם "כל העמים" הם הגויים? אם כן, איך זה מסתדר עם ההנחה כי אמונות אחרות הן בגדר עבודה זרה?

תשובה

שלום רב,

תפילה זו מתייחסת לגאולה העתידה, ואכן מדובר בה על כך שהגויים יבואו לעבוד גם הם את הקב"ה. כמובן, בעת ההיא הם יזנחו את אמונתם הישנה והמוטעית. אני רוצה להעיר שלא כל אמונה השונה מן היהדות היא עבודה זרה -מה לגבי הדתות הממאמינות בא-ל אחד (מונותאיסטיות) אמנם מקובל בפוסקים שאמונת השיתוף הכלולה בנצרות הקלאסית יש בה משום ע"ז, אך מה לגבי האיסלאם?.
אני מציע לך, לעיין בתחילת פרק ב' בישעיהו המרחיב מעט את היריעה לגבי הפן הזה בגאולה העתידה.

גלעד,
צוות ישיבת הר עציון