כיריים שבישלו עליהם טרף

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/11/16 21:08 ז בחשון התשעז

שאלה

שלום הרב,

לאחרונה התחלתי ללמוד באוניברסיטה והדירה במעונות היא דירה מעורבת של דתיות וחילוניות. את רוב העניינים סידרנו ולכל אחת יש סט כלים לעצמה. הבעיה העיקרית עבורי היא הנושא של הכיריים. הבנתי שכדי לבשל עליהם הם צריכות להיות כשרות. האם הסירים הלא-כשרים של הבנות האחרות מטריפות את הכיריים? האם אני צריכה להכשיר אותם כל פעם שאני רוצה להשתמש בהם? איך מכשירים אותם?

בנוסף, רציתי לדעת אם יש עוד בעיות בכשרות ובכלל שאולי לא שמנו לב אליהם.

תודה רבה,

עמליה

תשובה

לשואלת שלום
1. [אין בעיה] לבשל על אותם כיריים חלבי ובשרי וכן לבשל על כיריים שבישלו עליהן בכלים טרפים.
הסיבה לכך היא שבעצם פעולת הכיריים הן מכשירות את עצמן.
[יש להקפיד לא לאכול שום דבר שנפל על משטח הכיריים, שהרי הוא טרף].
2. דין תנור [אינו] כדין כיריים.
אכילה על אותו שולחן באותו זמן אוכל כשר ולא כשר היא בעייתית ויש להימנע ממנה.
יש להימנע מהנחת כלים כשרים ולא כשרים יחד בכיור.
אין לאכול דבר חם שנפל על השיש. כמו כן- אין להניח סירים חמים ישירות על השיש.
(מקורות: ספר "הכשרות")
בהצלחה בלימודים ובחיים המשותפים. שתזכי להאהיב תורה בעם ישראל.