כיצד ראוי לברך בחוף ים?

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 02/09/07 15:49 יט באלול התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב..

כאשר אני בחוף הים, עם חולצה קצרה ומכנסיים / בגד ים, האם עליי להתלבש בבגדים צנועים לפני שאני מברכת על אוכל?

שהרי במקום כזה, איך שאני לבושה, זה על פי הצניעות <חוף נפרד כמובן>, אני לבושה שם בבגדים צנועים על פי המקום, ואולי על פי זה, אני לא צריכה להתלבש לפני כל פעם שאני שותה או אוכלת משהו<שהרי זה לא הכי נוח..> ?

תודה.

תשובה

מותר לך לברך כאשר את לבושה במכנסיים קצרים או חולצה קצרה, ואף פחות מכך. מופיעה הלכה במשנה על ברכת אשה בעת הפרשת חלה כאשר גופה איננו לבוש בצניעות.