כיצד מעשרים צמחי תבלין?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/03/13 22:42 כז באדר התשעג

שאלה

שלום,

כיצד מעשרים צמחי תבלין הגדלים באדנית?

אני מעוניין לקטוף עלה או כמה עלים כל בוקר, בשביל התה.

האם יש חשיבות לסוג העציץ (אם הוא תלוי באויר או מונח על מרצפות)?

והאם יש דעות שונות בעניין?

בתודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם האדנית בתוך בית, אינך חייב להפריש תרו"מ כלל.
אם האדנית בחוץ (שלא תחת גג) ראוי להפריש בלא ברכה. אפשר להפריש במקרה כזה, גם הפרשה מראש, דהיינו כל יום א' בשבוע לעשות הפרשה לכל אורך השבוע. צריך לקחת כ 1.3% מכל הייבול שילקט במשך השבוע הקרוב, אותו להניח בצד, ולומר את הנוסח של הפרשה עתידית (מופיע במשפט כהן סי' לה). ולשמור את ה 1.3% עד יום א' הבא, וכך לעשות כל שבוע.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן