כיצד מדליקים נרות שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/09 18:14 כב בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני שבוע עשינו שבת יחד עם בן דוד שלי ואישתו ובהדלקת נרות ראיתי שהיא קודם בירכה ורק אח"כ הציתה את הגפרור והדליקה את הנרות.

אני קודם מדליקה את הנרות ורק אח"כ מברכת - כששאלתי אותה למה היא קודם מברכת ואח"כ מדליקה היא אמרה שהמדריכת כלות אמרה לה שכך צריך לעשות כי היא ספרדייה.

רציתי לדעת מה עמדת ההלכה לגבי הדלקת נרות שבת והאם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים.

תודה והמשך שבוע טוב,

אביבית

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו מחלוקת בשו"ע,
האשכנזים קודם מדליקים (מפני שבברכה כאילו כבר קבלו שבת ואיך ידליקו לאחר הברכה) לכן מכסים את העיניים ואח"כ רואים את הנרות הדולקים.
הספרדים מעדיפים לנהוג כמו בכל מצווה שקודם מברכים ואחר כך עושים - לכן קודם מברכים ואחר כך מדליקים.
הנה הציטוט:

שולחן ערוך אורח חיים סימן רס"ג סעיף ה
הגה: יש מי שאומר שמברכין קודם ההדלקה, ויש מי שאומר שמברך אחר ההדלקה (מרדכי סוף ב"מ), וכדי שיהא עובר לעשייתו לא יהנה ממנה עד לאחר הברכה, ומשימין היד לפני הנר אחר הדלקה ומברכין, ואח"כ מסלקין היד וזה מקרי עובר לעשייה, וכן המנהג (מהרי"ל).