כיסוי ראש

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 24/02/11 11:34 כ באדר א'

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום,

אני גרושה וקיבלתי היתר מרב להוריד את הכיסוי וכך עשיתי לשמחתי. כעת, כשאני רוצה ללכת לבית הכנסת בשבת, הרב אמר שאני צריכה לשים איזה סרט על הראש משום כיבוד המקום. אם אני כבר בלי כיסוי ראש אז למה אני חייבת? בגלל זה אני כבר לא הולכת לבית כנסת, זה מאוד מאוד מציק לי.

האם החתיכת בד הזו שעל ראשי מסמלת את יראת השמים שלי? לצערינו היום חתיכת בד על הראש זה נקרא כיסוי ראש. כשהייתי נשואה כיסיתי את כל הראש. מצד אחד אני לא רוצה לעשות מה שבא לי, מצד שני זה ממש מעיק עלי וזאת הסיבה היחידה שאני לא הולכת לבית הכנסת. אשמח לתגובה מפורטת ועיניינית תודה.

תשובה

שלום רב
אם אני מנסה להבין את דברי הרב הרי שלהוריד את הכיסוי היה בגלל הצורך למצוא חתן חדש, כי מעיקר הדין אשה גרושה מחויבת בכיסוי ראש. לכן הוא רואה כי בבית הכנסת תשימי סרט על מנת שלא כל שיערך יהיה מגולה. ולענ"ד אם זה מפריע לך לשידוכים ובגלל זה את לא הולכת לבית הכנסת, והרי כיסוי ראש אחר לא בא על הפרק, לכן, את יכולה ללכת בלי כיסוי לבית הכנסת, ומקסימום להיות במקום שלא תיראי על ידי מי מהגברים.
לדעתי כדאי לך לדבר על זה עם הרב, חבל שלא העלת זאת בפניו.

שבת שלום,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.