כיסוי ראש

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 13/02/11 22:25 ט באדר א'

שאלה

אנו זוג העומד להינשא בקרוב ,

אישתי לעתיד מאוד רוצה לכסות את הראש לאחר הנישואין אך אני לא בעד כ"כ , לאחר שראיתי כי כיסתה את ראשה מס' פעמים , גרם לי תחושת אי נוחות שאני חושש שתשפיע על חיי הנישואין .

דעתי בנושא ידועה לה אך יחד עם זאת אמרתי לה כי תעשה מה שליבה אומר לה .

כרגע קיים מצידה קושי לשים כיסוי ראש מאחר ויודעת כי אני לא בעד מה עליה לעשות כבוד הרב ?

תשובה

שלום לכם.
לענ"ד עליה לכסות ראשה אחרי הנישואין.
אני חושב שאפשר לומר כי אין פוסק הלכה אשר אינו מחייב כיסוי הראש לאשה נשואה.
"על טעם וריח קשה להתווכח", אך אם אתה באמת אוהב אותה, תתרגל לכיסוי הראש, ובוודאי תאהב אותה גם איתו... הטוב ביותר היה, שהיא תדע כי אתה שלם עם כך, ואז היא תוכל לנהוג כך בשמחה.
אני מאחל לכם שנות נישואין רבות רבות ומאושרות.