כיסוי ראש

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 29/12/10 10:28 כב בטבת התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב

האם כיסוי ראש לאישה נשואה זה מהתורה או מחכמים?

יש הרבה אנשים שאומרים שכיסוי ראש לא מופיע בתורה וזה רק סימן זהוי שהאישה נשואה- מה אני יכולה להגיד לאנשים שאומרים את זה

תשובה

שלום
מהתלמוד מסכת כתובות (כתובות עב, א) משמע, שהמקור לכיסוי הראש לאישה נשואה הוא מן התורה, שנאמר לגבי אישה סוטה שחטאה ונתייחדה עם גבר זר, שבשעה שהיא באה להקריב את קרבנה, כחלק מהעונש שהתורה הטילה עליה, הכהן פורע את שער ראשה כדי שתתבייש, ומכאן ש[על פי התורה שערה של אישה נשואה צריך להיות אסוף תמיד, ואמרו חכמים שמן התורה מספיק שהשער יהיה אסוף ברשת או בכיס קטן, אבל חכמים הוסיפו וקבעו שאין די באסיפת השער במטפחת רשת,אלא צריך לכסותו במטפחת שאינה שקופה.]

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו עוד בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.
asp?cat=506