כיסוי ראש

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 07/08/08 11:45 ו באב התשסח

שאלה

שלום וברכה!

ברצוני לשאול לגביי כיסוי ראש.

האם אני צריכה לברך תמיד עם כיסוי ראש. למשל ברכה ראשונה ואחרונה על שתייה ומאכל, וגם ככלל האם ראוי לאישה תמיד להיות עם הכיסוי בתפילה וברכה כמו חיוב של גבר לשים כיפה??

ד"א איין לנו ילדים, ורק אני ובעלי בבית ואם זה משנה אני ספרדייה.

תודה רבה וישר כוח גדול!:~)

תשובה

שלום לך,
מצד ההלכה אישה נשואה מחוייבת תמיד ללכת בכיסוי ראש. ישנם נשים הנוהגות להוריד את הכיסוי כאשר הן בביתן לבד או עם בעליהן, ועדיף שךא לנהוג כך. בלילה,בזמן השינה, לא חייבים להחמיר ואפשר לישון בלי כיסוי ראש. אא"כ הבעל מבקש אחרת.
אסור להזכיר את שמו של הקב"ה בראש מגולה, ולכן חייבים לכסות אותו. הדבר לא קשור כלל לילדים.
ברכה והצלחה!