כיסוי ראש

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 29/04/07 15:24 יא באייר התשסז

שאלה

שלום, בקשר לכיסוי ראש...

מהן הסיבות ללבישת כיסוי ראש מעבר ללימוד מהתורה מפרשת סוטה?

מאיפה לומדים שזה חייב ליהיות כל הראש? כל מה שכתוב שם זה לפרוע את ראש הסוטה?

האם טעמי המצווה הם מצניעות? כי אם כן אז למה לרווקה שלא נשואה מותר ליהיות לא צנועה ולא לשים כיסוי?

ומדוע מותר לשים פיאה???

היא בוודאי לא יותר צנועה...לפעמים אף יותר מושכת את העין מאשר שיער רגיל...

וגם ישנן הלכות או מנהגים או משהו...שמותר להראות קצת את שיער המצח או שאפשר להראות שיער קצר מאחורה..זה נכון?ואם כן מדוע זה?

האם יש דיעות שונות בעיניינים אלו?

אני יודעת שהשאלה מעט ארוכה אני פשוט מנסה להבין את ההיגיון בעיניין...

תשובה

שלום לך,
את מוזמנת להשתמש במנגנון החיפוש , ואח"כ לפנות לבירורים נוספים ..
בברכה,