כיסוי ראש-שלום בית

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/07/09 16:46 כג בתמוז התשסט

שאלה

לרב שלום.

עלתה על שולחננו סוגיה שלא ידענו את פתרונה..

נשמח אם תוכל להשיב לנו עליה..

אישה כידוע מחוייבת בכיסוי ראש לאחר חתונתה.. מטעמי צניעות.. שמירת שיערה לבעלה ועוד..

באם והבעל מתנגד בתוקף לכיסוי ראשה של האישה, אינו מעוניין בכך והדבר גורם למחלוקות רבות בין השניים ולאי שלום בית, האם יש מקום להקל בהלכה זו? מה קודם למה, שלום בית או הלכות צניעות?

רוב תודות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעיקרון מה שחובה גמורה מהלכות צניעות ודאי שקודמת לשלום בית. וכי אם הבעל ירצה שאשתו תלך ערומה בשוק נתיר זאת?
אלא שכיסוי ראש יש לדון מהו הדין ומה הוא חומרא. ואז חומרא מול שלום בית ודאי ששלום בית עדיף.
כתבתי כאן בעבר שלענ"ד מעיקר הדין אישה חייבת לכסות רק את מרכז ראשה (בגדול של כיפה בוכרית), כל השאר תלוי במנהג המקום.
ולכן אם במקום מגוריהם יש נשים רבות שלא מכסות או משכסות רק עיקר הדין, יכולה האישה ללכת עם כיסוי מינימלי של עיקר הדין, כיוון שהבעל לא מוכן שתחמיר.
בביתה היא יכולה להקל ללכת בלי כיסוי כלל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן