כיסוי ראש-מקורות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 02/12/09 14:08 טו בכסלו התשע

שאלה

שלום רב,

ברצוני לברר את מקורות כיסוי הראש.

אני נשואה מזה כחצי שנה וחיפשתי מקורות רבים להלכה זו, על מנת להבין את רוח הדברים.

נכון להיום אינני מכסה את ראשי כיוון שאני מרגישה כי הלכה זו היא בערפל ולא ברור לי האם מקורה בצניעות או בסימוני כאישה נשואה.

אם מקורה בצניעות, הרי שעליי ללכת ללא איפור כבד, ללא תכשיטים בולטים, ללא צבעים עזים וכדומה, ובנוסף- מדוע דווקא לאחר הנישואין עליי לכסות את ראשי ולא החל מהיותי פורייה.

אם ההלכה מקורה בסימון- הרי שכל סימון ולענייננו כל סרט או קשתית יכול להוות סימון, ומצד שני מדוע טבעת אינה מספיקה? האם העניין הוא המנהג, האם ההלכה מתאימה למקום המגורים ? [שכן באיזור ירושלים כל אישה בעלת סרט מיד "מעלה חשד" כי היא אשת איש, ואילו באיזור המרכז לסרט זה אין משמעות פרט להיותו אופנתי או מחמיא.

אני מתחבטת בשאלה זו מאז נישואיי ומיום ליום, כאשר אני רואה נשים רבות שמכסות את ראשן בצבעים ובצורות שונות, אינני בטוחה האם זה מסמן והאם זה צנוע, ומה זה אמור להיות.

אודה לכם על העזרה,

שילת.

תשובה

שלום לך

באופן פשוט ככל ששומרים יותר על הצניעות אז המבנה המשפחתי יותר יציב כמובן שבכל עניין הלכתי ניתן לשאול שאלות על הפרטים ועל הגבולות וע"י זה למוסס את חשחבות העניין כפי שעושה עורך דין טוב שלעיתים מכיר אתהחוק יותר טוב מהשופט

אך התורה ופרטי המצוות אינם בנויים על מחשבה אנושית אלא בהדרכה אלוקית משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושע ויהושע לזקנים וכו'

לגופו על עניין אעתיק לך את המקורות והסברות השונות בעניין המצווה הקדושה של כיסוי הראש ואקווה שדברי יועילו לך
בהצלחה אייל משה

פניני הלכה משפחה/הרב אליעזר מלמד שליט"א
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=506