כיסוי ראש לרווקות בתפילה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 06/12/04 21:12 כג בכסלו התשסה

שאלה

לרב שלום!

בבית הכנסת שלנו אני רואה בנות עם כיסוי ראש שהן עודם רווקות ושרואים אותם הבנים בהוצאת ספר תורה הם חושבים שהם נשואות שהן עודן רווקות ובגיל מתאים לשידוכים ואחר כך ביציאה הן מורידות את הכובע האם זה נכון שצריך לשים כיסוי ראש בעודנו רווקות בבית הכנסת בתפילה ?

המשך שבוע טוב! ובשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
כיסוי הראש לרווקות בבית הכנסת מוסיף צניעות וקדושה במיוחד אם ניתן לראות את הבנות מעזרת הגברים, מוטב שלא יראה שיערם כאשר קוראים קריאת שמע, אע"פ שאין חיוב כזה במיוחד בימינו שאין הרהור כשרגילים לראות שיער.
אני מקווה שימצא זמן מתאים יותר להתעסק בשידוכין או להרהר בזה ולאו דווקא בזמן הוצאת ספר תורה.
בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן