כיסוי ראש לנשואה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 07/10/08 10:10 ח בתשרי התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב.

רציתי לדעת מהו הטעם שבנות נשואות צריכות לכסות את כל השיער, וידוע לי גם שבזוהר הקדוש אומרים שטוב שלא יראו לה אפילו שערה אחת!!!

אשמח להסבר או מקורות מפורטים.

בתודה וגמר חתימה טובה

תשובה

לשואלת שלום רב.
יש מחלוקת בפוסקים האם מותר להוציא קצת שערות מחוץ לכיסוי. הרמא בשולחן ערוך (אורח חיים סימן ע"ה) כותב שמותר. פוסקים אחרים (מגן אברהם שם וכן שו"ת "חתם סופר") כתבו שאסור. וכתב המשנה ברורה שכיון שיש מחלוקת, זה תלוי במנהג המקום. כלומר בחברה שאת גרה בה ומתייחסת אליה, מה מקובל.
מקורות נוספים ודיון בהם אפשר למצוא בין השאר ב- http://daat.ac.il/daat/kitveyet/maaliyot/din1-2.htm (זהו חלק ממאמר שמופיע שם במלואו)
בברכה
אפי קיציס