כיסוי ראש לנערה

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 29/11/06 22:43 ח בכסלו התשסז

שאלה

ב"ה

שלום,

חלק מעניין כיסוי הראש הוא עניין הצניעות.לא רק,אבל זהו חלק

אז אם כך למה לא מכסים את הראש כשמגיעים לגיל מצוות?

ברכה ותודה !:)

תשובה

לליטל שלום,

הצניעות היא הטבע הבריא של הנשים, והוא כפי שאת כותבת, שייך לה עוד מלפני הנישואין, ואפילו ילדות, המתחנכות להקפיד על צניעותן - בלבוש, אך גם בהתנהגות, בדיבור, בשאיפות, בענווה ובכבוד לסובב.

כיסוי הראש מכסה את השיער, שהוא הדרה ויופיה של האשה. לא סתם נשים מגדלות את שערן ומתהדרות בו.
זהו ביטוי לכוחות הנפשיים שלהן והופעתן כלפי חוץ.
כוחות אלו צריכים למצוא את מקומם הראוי מיד עם בנית הבית של איש ואשה, כאן אי אפשר עוד להמשיך ללא גבולות והכוונה נכונה של הכוחות.
צריך לאסוף את השיער, ולכסות אותו (2 שלבים משמעותיים מבחינה הלכתית) - התכנסות פנימה והופעה במקום ובזמן הנכון בלבד.

אמנם, גם קודם לכן, יש חינוך לצניעות.
באמת, ראוי שנערות לא תלכנה עם שיער פזור לגמרי. רצוי לאסוף אותו, בקוקו, צמה וכדומה, ולא לתת לו להתפרע,
זה מבטא משהו פנימי, פריצת גבולות ללא הגבלה.

זה לא אסור עדיין לפני החתונה, אבל זה גם לא חינוך נכון לצניעות.

יש מדרגות ושלבים עד שמגיעים ל"אסור", אבל בדרך יש גם את מה ש"ראוי" ונכון לעשות.

בברכה
אמיר